Založ si blog

Kto šíri nenávisť… alebo niečo o auto-šovinizme, útokoch a selektívnosti

Nenávisť je hlboká, intenzívna emócia vyjadrujúca zaujatosť, nepriateľstvo a odpor voči inej osobeskupine alebo objektu

V posledných dňoch sú zaplavené médiá a verejný priestor moralizovaním o šírení nenávisti. Ako som už spomínal v minulom blogu, je paradoxné, že si to museli všimnúť českí liberálni ľavičiari, ale najviac šíria nenávisť práve tí, ktorí najviac moralizujú o šírení nenávisti.

Niekedy si už pripadám ako papagáj, že to musím donekonečna opakovať, ale niektorí ľudia majú naozaj krátku pamäť a ľahko podliehajú emocionálnym manipuláciám. Je pekné, že sa snaží končiaca prezidentka upokojiť rozdelenú spoločnosť, ale treba si uvedomiť, kto ju systematicky rozdeľuje už od známeho ukrajinského euromajdanu. Ako včera povedal Blaha: Neskoro.

Celé roky sa tu pestuje nenávisť voči dominujúcej časti národa, ktorá vyústila až do tak expresívnej podoby, že na to museli upozorniť českí liberálni ľavičiari, ktorí sú vlastne kolegami našich progresívcov, avšak s tým rozdielom, že na rozdiel od nich majú aké-také sociálne cítenie a vnímajú kriticky aj americký militarizmus (skrátka nešli by voliť Korčoka, lebo vedia čo bola Juhoslávia 1999, Afganistan, Lýbia, Sýria, Vietnam atď.).

Podstatné, čo si liberálni ľavičiari všimli, je protiľudovosť, pohŕdanie národom, jednoducho podceňovanie voliča, podceňovanie národa ako kolektívnej identity vo všeobecnosti zo strany tzv. elít, resp. tých, čo sa za elity považujú. Dezoláti, nevoľníci, kvičiace svine na bitúnku, opice, hoaxeri, dezinformátori, nedemokratickí voliči, dezinfo scéna, prak**oti, zbabelý národ, kolaboranti, atď. Kde bola Zuzana, keď sa toto používalo? Vyhranila sa voči tomu niekedy Zuzana?

To všetko sú výrazy, ktoré táto sekta ľudí používa ako urážky. Ide o akýsi auto-šovinizmus namierený proti vlastnému národu, resp. jeho dominujúcej väčšine a jeho názorom. Seba identifikujú ako demokratických, no neuznávajú výsledky demokratických volieb ak nie sú podľa ich predstáv. Seba nazývajú slušnými, ale iba dovtedy, kým nemajú možnosť podlo zaútočiť na protistranu. Seba nazývajú liberálnymi a slobodnými, no sami usilujú o obmedzenie slobody slova pre protistranu.

Poučí sa slovenská liberálna kaviareň od tej českej, a pochopí, že tento spôsob komunikácie ich maximálne diskvalifikuje? Alebo bude naďalej robiť to, čo doteraz a moralizovať o šírení nenávisti?

Nedávno zverejnil Erik Kaliňák, ktorý povedzme si úprimne, tiež nie je v komunikácii žiaden andelíček, video, kde ho vulgárne uráža typický liberálno-progresívny hejter. Nadáva mu do ko**tov, uráža dokonca jeho priateľku a posiela ho do Ruska.

Poslankyňa z KDH na to zareagovala v štýle, že je jej to ľúto, ale že si to v podstate zaslúži, na čo včera upozornil Blaha. Ak sa to stane Kaliňákovi, dobre mu tak, že? Ak sa to stane ľuďom ako pani moderátorka Marta či novinárka Zuzana, tak je dôvod na šírenie paniky a zvolávanie rôznych výborov. Ak sa to stane Smerákovi, dobre mu tak. Títo ľudia jednoducho nemajú právo hovoriť o nenávisti, ak ju vnímajú selektívne. Ak útočia na ministerku kultúry tým najhorším, najvulgárnejším a najprimitívnejším spôsobom je to podľa nich v poriadku. Ak tak isto útočia na dosluhujúcu prezidentku, je to tragédia a neodpustiteľna hanebnosť. V prípade Zuzany je to necitlivý útok na ženy, v prípade Martiny je to oprávnená kritika, ktorú musí zniesť. To sú tie dvojaké metre.

Viď obrázok (link na obrázok je presmerovaný priamo z Denníka N, teda nejde o reupload, to len pre istotu):

Shooty: Cudzie vplyvy (10.4.2024)

Dá sa reálne dokázať, že napr. Blahovi útočili priamo na rodinu, Lučanského buď doviedli k samovražde alebo ho priamo zabili, Fica chceli zlikvidovať, zatvoriť alebo ho minimálne vystrašiť až natoľko, že by už nikdy nešiel do politiky, Chuguryana vyhnali z RTVS a dehonestovali systematicky na Wikipédii tak, aby sa nikdy nezamestnal, Chmelára vyhodili zo školy, napádajú ho na ulici a dalo by sa pokračovať. Takto útočia na mnohých ďalších, z tej „druhej strany.“ Ale sú na to sami. Veď sú zlo, oni si „sami za to môžu“. Sú tá neslušná časť, tá časť, ktorá nezaslúži žiadne zľutovanie. Žnú čo zasiali a pod. To je argument progresívcov a liberálov, ak niekto z ich strany napadne niekoho z opačnej strany.

Žiadne hlavno-prúdové médium sa ich nezastalo a nikdy nešírilo, že by to bol prejav rozdelenej spoločnosti a nenávisti. Moralizujú iba vtedy, ak sa to týka „ich strany.“ Zároveň moralizujú tí, ktorí urážajú národ, urážajú všetkých Slovákov a robia z nich hlupákov, ktorí zliezli zo stromov, sú dezolatí, nevoľníci, hlupáci atď.

Na záver jedna karikatúra, ktorá vystihuje predstavy elity o väčšine Slovákov od Shootyho (link na obrázok je presmerovaný priamo z Denníka N, teda nejde o reupload, to len pre istotu):

Shooty: Regionálne lúpežníctvo (11.4.2024)

Aký je rozdiel medzi vojnovými židovskými vtipmi, ktoré karikovali ľudí na základe etnicity a obrázkom pána Shootyho? Aj auto-šovinizmus je stále len šovinizmus.

​​Bolo ako nebolo alebo stručná alternatívna história Slovenska posledných rokov

27.04.2024

​​Tento blog je fikcia. Všetky informácie o organizáciách a menách sú náhodné. Zatiaľ je to len koncept, možný námet na literárne spracovanie. ​Neudial sa Mejdan. Na Ukrajine síce nie je najmorálnejšia vláda, ale nemajú vojnu. Tisíce ľudí nezomrelo, tisíce ľudí sa nevysťahovalo. Rusko a Ukrajina spolupracujú. K žiadnej vojne nedošlo. Pred nedávnom bola [...]

O hnusnom pive a Atillovi, fejkovom proteste cenzorov kultúry a kultúrnej mafii z RTVS a FPU

25.04.2024

​Často sa zamýšľam nad zmyslom tohto blogu. Čoraz viac si však uvedomujem, ako je dôležité o problémoch písať, hovoriť, analyzovať ich, aspoň do momentu, kým vás necenzurujú, nezakazujú, neblokujú. Lebo tak vzniká konštruktívna spoločenská diskusia. CENZÚRA NAŠA KAŽDODENNÁ Systém – myslím teraz globálny, nie lokálnu národnú vládu – je nastavený tak, že [...]

Cenzúra a progresívne udavačstvo pokračuje! Odpovedajme na bojkot Atillu Végha bojkotom bagiet Pierre a Renaultu

19.04.2024

Len nedávno Slovensko obletela správa, že značka Renault rozviazala spoluprácu s Atillom Véghom, pretože podporil Petra Pellegriniho. Nestačilo… Aj bagety Pierre sa rozhodli bojkotovať Atillu Végha, ktorý im robil reklamu. Progresívec Ladislav Resek si právom zaslúži pomenovanie udavač. Tu máte dôkaz v podobe jeho udavačského statusu s komunikáciou priamo s firmou. Ak [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

ludovitpavlovic

Demaskujem propagandu a poukazujem na veci, ktoré majú zmysel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 66340x
Priemerná čítanosť článkov: 2211x

Autor blogu

Kategórie