Založ si blog

Skladajú sa na náboje, zbrane a zabíjanie alebo cesta slovenských umelcov a aktivistov do pekla

Ukrajina by mala mať odvahu vyvesiť bielu vlajku. Nehanbite sa vyjednávať, kým sa veci nezhoršia…

pápež František, zdroj

Neviem ako sa bude bojovať v tretej svetovej vojne, ale vo štvrtej to budú palice a kamene.

Albert Einstein

Tolerantný človek môže tolerovať hocičo, ale vojna je také svinstvo, že sa voči nemu musí postaviť každý, čo i len trošku príčetný človek. Obzvlášť ak sa bavíme o vojne, v ktorej hrozí použitie jadrových zbraní a vojne, ktorá nemá žiadny zmysel. V takej situácii je už jedno, kto vojnu začal, dôležité je, kto zastaví krviprelievanie a začne mierové rokovania. Toto však nevysvetlíte progresívnej skupine „lepších ľudí“, ktorí si myslia, že stoja na tej „správnej strane“ dejín a rozhodli sa posielať peniaze na zbrojenie.

Ich „vojnová vízia“ je zrejme dobytie Moskvy alebo možno predstava, že vyhladia ruský národ z povrchu zemského ako sa o to svojho času pokúšali Nemci či Francúzi. Faktom stále zostáva, že táto vojna je nezmyselná, bratovražedná a hlavne neskutočne krutá. Začína sa podobať logike Prvej svetovej… Mimochodom, nikto v nej nemá absolútnu pravdu – ani Rusi, ani Ukrajina. Vo vojne nemá nikto pravdu, lebo pravda zomiera prvá.

Len nechutní cynici dokážu takéto svinstvo živiť a byť ľahostajní k tisícom mŕtvym na oboch stranách. A tí, ktorí to podporujú, podporujú zabíjanie. To je úplne logické vyústenie ich činnosti.

Zlo plodí zlo, násilie plodí násilie. Treba znova začať čítať Tolstého, Remarqua, Rollanda alebo jednoducho aspoň počúvať pápeža Františka.

Keď tu budú lietať atómovky, bude jedno, či ste mali pravdu, milí umelci, lepší ľudia, milá „elita“. Bude jedno, či ste boli na správnej strane dejín.

Volili ste Korčoka, ktorý sa ani raz neohradil proti vojnám organizovaným západom, naopak, stále opakoval vernosť NATO a schvaľoval všetky vojenské intervencie od Juhoslávie cez Afganistan až po Sýriu, ktoré táto organizácia má na svedomí. Vtedy ste odhalili svoju militantnú tvár, vtedy sa odhalili vaše „výzvy k ľudskosti“, za slušné Slovensko, boje proti nenávisti a pod. A ešte mal tento kandidát drzosť povedať, že z neho „urobili kandidáta vojny“. On sa ním urobil sám, vlastnými vyjadreniami, vlastným konaním.

Vaša nenávisť k ruskému národu hraničí so šovinizmom, ktorý prejavoval nemecký národ k židovskému a vaša nenávisť k vlastnému národu je až tak čitateľná, že ju ani netajíte. Voláte po zmierení spoločnosti, no sami rozdúchavate plamene nenávisti. Pod vlajkou Vašečku, Šimečku a Kostolného a ďalších už otvorene hovoríte, že pohŕdate Slovenskom, Slovákmi (nevoľníci, zbabelci, kolaboranti, dezoláti a pod. urážkami častujete vlastných spoluobčanov) a ešte máte tu drzosť sa oháňať vlastenectvom?

„Mier je cnosť civilizácie. Vojna je jeho zločin.“
– Victor Hugo

„Som presvedčený, že zabíjanie pod rúškom vojny nie je nič iné ako akt vraždy.“
– Albert Einstein.

Zastavme to, kým bude neskoro. Spamätajte sa, vy z druhej strany. Našťastie si osobne myslím, že tu je nádej. Vyjednávanie Číny s Nemeckom a voľby v USA ukazujú, že vojna na Ukrajine skôr či neskôr skončí. Svetová vojna teda pravdepodobne nebude. Avšak to, že ju teraz živíte eskalovaním napätia a posielaním peňazí na zbrane a strelivo, si ľudia budú pamätať.

PS. autor článku ako pacifista odsudzuje všetky vojny a každé nezmyselné krviprelievanie, najviac však odsudzuje eskalovanie konfliktov

Štyri výrazné protirečenia progresivizmu, ktoré predchádzajú jeho pád

01.05.2024

Vážení čitatelia, dneska len veľmi krátko. Dneska štyri postrehy k tomu, prečo je progresivistická ideológia protirečivá a skôr či neskôr zničí samu seba. I. VOJNA A MIER Prvým závažným momentom eurocentristov, kozmopolitov a všeobecne progresívcov je ich predstava vyriešenia medzinárodného konfliktu posielaním zbraní a eskalovaním až k jadrovej a svetovej vojne. [...]

​​Bolo ako nebolo alebo stručná alternatívna história Slovenska posledných rokov

27.04.2024

​​Tento blog je fikcia. Všetky informácie o organizáciách a menách sú náhodné. Zatiaľ je to len koncept, možný námet na literárne spracovanie. ​Neudial sa Mejdan. Na Ukrajine síce nie je najmorálnejšia vláda, ale nemajú vojnu. Tisíce ľudí nezomrelo, tisíce ľudí sa nevysťahovalo. Rusko a Ukrajina spolupracujú. K žiadnej vojne nedošlo. Pred nedávnom bola [...]

O hnusnom pive a Atillovi, fejkovom proteste cenzorov kultúry a kultúrnej mafii z RTVS a FPU

25.04.2024

​Často sa zamýšľam nad zmyslom tohto blogu. Čoraz viac si však uvedomujem, ako je dôležité o problémoch písať, hovoriť, analyzovať ich, aspoň do momentu, kým vás necenzurujú, nezakazujú, neblokujú. Lebo tak vzniká konštruktívna spoločenská diskusia. CENZÚRA NAŠA KAŽDODENNÁ Systém – myslím teraz globálny, nie lokálnu národnú vládu – je nastavený tak, že [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

ludovitpavlovic

Demaskujem propagandu a poukazujem na veci, ktoré majú zmysel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 68722x
Priemerná čítanosť článkov: 2217x

Autor blogu

Kategórie